PAULOWNIA BELLISSIA UPISANA U REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI

paulownia

Founder & gardener

FIRMA ’’A&S UNION’’ D.O.O. ZAVOD  ZA  NOVE  TEHNOLOGIJE  SUBOTICA ,

OBAVEŠTAVA  POSLOVNE PRIJATELJE I SVE DOSADAŠNJE KUPCE I SVE BUDUĆE KUPCE SADNICA BRZORASTUĆEG DRVETA PAULOWNIA BELLISSIA, DA JE ISTA UPISANA U REGISTAR  ZAŠTIĆENIH  BILJNIH  VRSTA  ZA SRBIJU I EVROPSKU  UNIJU  DO 2047 GODINE.

OVO JE ZA  SADA JEDINA  ZVANIČNA REGISTRACIJA PAULOWNIJE  ZA PROSTORE SRBIJE I ČLANICA.  EVROPSKE UNIJE.

NOSILAC PRAVA JE OVLAŠĆENI ZASTUPNIK FIRMA ’’A&S UNION’’D.O.O. SUBOTICA, IVE ANDRIĆA 7.  PREKO OPLEMENJIVAČA ’’BIO TREE ’’ LTD, ILIENSKO SHOSE 8, SOFIJA IZ BUGARSKE.

ZA SVE KOJI ŽELE DA SE INFORMIŠU O REGISTRACIJI ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI, TO MOGU DA UČINE ODLASKOM  NA SAJT,

http://www.uzb.minpolj.gov.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=233%3A2012-04-03-23-33-54&Itemid=14&lang=sr

IDETE NA REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI. POD BROJEM 328 I  329 SE NALAZI PAULOWNIA BELLISSIA. BR.REŠENJA O DODELJIVANJU PRAVA UPISA U REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI JE  BR.321-01-01676/2/2016-11.

ZA EVROPSKU UNIJU JE  CPVO SA SEDIŠTEM U FRANCUSKOJ  OD  07.04/ 2016 GOD. POD BR.3417

NAPOMENA,

U PROMETU I NA TRŽIŠTU SE U SRBIJI I NEKIM SUSEDNIM DRŽAVAMA, POJAVLJUJU SAJTOVI I REKLAME ZA PRODAJU  RAZNIH VRSTA SADNICA PAULOWNIJE. KOD KUPOVINE TAKVOG SADNOG MATERIJALA TREBA OBRATITI PAŽNJU DA LI PONUĐAČ IMA REŠENJE O UPISU U REGISTAR U SRBIJI ILI IMA KUPLJENU LICENCU ZA PROIZVODNJU I PROMET OD STRANE BAZNOG OPLEMENJIVAČA I GDE SE ON NALAZI. TO ĆE ZA EVENTUALNU INSPEKCIJU BITI VEOMA VAŽNO ŠTA SE NA TERENU PRODAJE I SADI, DALI JE TO INVAZIVNA VRSTA ILI KAKVA JE GENETSKA MODIFIKACIJA I SA  KAKVIM JE POREKLOM. OSIM TOGA KOD EVENTUALNOG DODELJIVANJA SUBVENCIJA ZA SADNJU I UČEŠĆE NA TENDERU U OPŠTINAMA, TO ĆE IMATI PRESUDAN ZNAČAJ. SVE ŠTO NIJE U SISTEMU UPISA U REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH VRSTA MOŽE SE SMATRATI NEZAKONITO. NAŠA NAMERA NIJE DA BILO KOGA PROZIVAMO, ALI RADI SIGURNOSTI KUPACA JE IDEJA DA SE PRE KUPOVINE PROVERI, LICENCNO PRAVO, SERTIFIKAT I INVAZIVNOST.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla fac ilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feug ait nulla facilisi Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim

placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Invest igationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus lectores legere me lius, qui sequitur mutat.

Leave a Comment


Your email address will not be published. Required fields are marked *